Актуално

На фокус

Проговори почерненият баща на загиналото 16 г. момче: Падна на колене по лице, каза: „Татко, татко”

Проговори почерненият баща на загиналото 16 г. момче: Падна на колене по лице, каза: „Татко, татко”

15.02.2021

onovini.eu

17648


16-годишното момче, което бе убито от ток на столичен булевард, е издъхнало пред очите на баща си. Както вече е известно то загина, като стъпи върху шахта, по която е имало ток.

По думите на бащата трагедията се е разиграла за секунди.

„Отидохме да си търсим работа. Той беше пред мен, изчистихме едно магазинче, взехме 10 лв. и се прибрахме.

Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че излизат кабели. Падна на колене по лице. Каза: „Татко, татко”. Това му бяха последните думи.

Отидох да видя какво му се случи. Нямаше никакви болести. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток”, разказа пред Нова телевизия бащата Снежан.

„Едно хъркане от него, обърнати очи и целия посинял. Друго нищо!”, сподели още той.

Междувременно, все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето. Близо 24 часа след трагедията институциите си прехвърлят топката за това кой носи отговорност.

Направената аутопсия на 16-годишно момче показа коя е причината за смъртта му –

остра сърдечно–съдова и дихателна недостатъчност
Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност. Деянието е квалифицирано по чл. 123, ал. 1 от НК

Към настоящия момент е установено, че малко след 12 ч. на 14.02.2021 г. на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за възникнал инцидент на бул. „Иван Гешов“, непосредствено пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е починало в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Първоначално на мястото на инцидента са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства по случая, са запазили местопроизшествието. Следовател към Следствен отдел при Софийска градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването.

Установено е, че момчето е пострадало непосредствено до уличната шахта на бул. „Иван Гешов“ №15. На мястото на инцидента е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Днес, 15.02.2021 г., е извършена аутопсия на трупа, като предварителното заключение на медицинските лица сочи, че смъртта е настъпила вследствие остра сърдечно–съдова и дихателна недостатъчност. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени  по долните крайници с вид на термично въздействие.

Предстои назначаването на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Разследването по случая е в начален етап. Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването, пише ruse24.bg.

Свързани статии