Актуално

На фокус

Проговори братът на бизнесмена Самуил, станал жертва на зверско убийство в Петрич

Проговори братът на бизнесмена Самуил, станал жертва на зверско убийство в Петрич

31.05.2021

Втори фронт

1314


„Има най-различни версии какво се е случило. Със сигурност знаем само, че е бил зверски пребит. В следствие на тежки удари в главата изпада в кома и се бори за живота си седмица в София.“

Това заяви в ефира на Нова телевизия брата на убития в Петрич бизнесмен – Страхил.

Бизнесменът бе пребит пред денонощно заведение в Петрич преди няколко дни. След побоя, Самуил е открит в безпомощно състояние със животозастрашаващи травми и спешно е транспортиран в столичен медицински университет в черепно мозъчна травма. Инцидентът станал около 05.00 часа.

„Не знам дали е познавал момчетата. Предполагам, че ги е, защото той познава целият град. Контактна личност е, веселяк, винаги се усмихва“, добавя братът на Самуил.

„В града се говори, че хората, които са го пребили са били дрогирани и пияни“, заяви жител на Петрич.

В разговора се намеси и младеж, който е пристигнал на мястото малко след инцидента:

„Видях как мъжът лежи, целият в кръв, а трима се бореха за живота му. Беше си глътнал езика. Единият човек даже плачеше“, спомня си младежът.

„Не видях нападателите. Дойдох по-късно, когато всичко вече беше приключило“, добавя той.

„Тази агресия си обяснявам с употребата на наркотични вещества. Хората си мислят, че всичко им е разрешено и позволено, но не е така“, казва жителка на града.

Хората от града признават, че той е бил добър човек. Създавал е, творял е и не е заслужавал подобен край.

„Едва ли, ако хората около него са се опълчили, сега той щеше да е жив. Сигурно е имало хора, които са гледали и не са помогнали. Казват, че е имало таксита и наблюдаващи и никой не е помогнал на невинен, който е пребит на улицата“, казва жителка на града.

Тя е възмутена, че децата ни растат в такава среда.

„Утре може да бъдем ние. Познавахме го, не можем да го върнем, но нека направим нещо, за да не се случва повече“, добави дамата.

Братът на Самуил през сълзи каза, че не иска лична саморазправа. Убийците на брат му са оставили едно семейство без баща.

    Източник: onovini.eu

Свързани статии