Актуално

На фокус

Проф. Николай Габровски: Нови предсрочни избори ще задълбочат кризата

Проф. Николай Габровски: Нови предсрочни избори ще задълбочат кризата

08.12.2022

Втори фронт

131


Нови предсрочни парламентарни избори няма да доведат до нищо добро, а ще задълбочат кризата. Това заяви кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който проведе среща с представители на „БСП за България“, за да обсъди възможността за съставяне на правителство с първия мандат.

„Вероятността да се реализира втори и трети мандат е значително по-ниска, отколкото първият“, смята Габровски. Той допълни, че основната цел на тези разговори, които провежда с парламентарно представените политически формации, ще бъде да търси „диалог и възможност за намаляване на напрежението“.

Николай Габровски изброи приоритети, които той смята за важни за страната ни, набелязвайки Плана за възстановяване и устойчивост, приемането ни в Шенген и еврозоната.

"Не можем да имаме колебания по този път", коментира той. Николай Габровски допълни, че ако страната ни има редовно правителство, може „да се стабилизира“.

По време на разговорите лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди позицията на левицата, че няма да бъде дадена подкрепа от тяхна страна за реализация на първия мандат.

Това е втората среща, която Габровски провежда с представители на парламентарно представени партии в 48-ото Народно събрание. По-рано той разговаряше с "Демократична България". 

   Източник: БТА

Свързани статии