Актуално

На фокус

Проф. Минеков: Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат

Проф. Минеков: Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат

15.02.2021

eurocom.bg

1390


Моите приятели решиха да вземат политически път. Да бъдат част от едно политическо представителство. Аз много се надявам решението им да е правилно и им желая успех. Това е един от начините да се премахне робството и тиранията. Това заяви в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия "Евроком" проф. Минеков.

Той допълни, че не иска да е политически ангажиран. Проф. Минеков също така каза, че има много причини за това, като поясни, че не може да сподели част от тях, защото "биха били вредни".

"Искам да съм гражданин. Има една голяма разлика в това да си гражданин и политик - когато бяхме на площада, ние бяхме граждани, когато вземеш политическа страна, ти си само част от това гражданско общество. Естествено, че трябва да има и политици, но аз избирам да остана от другата страна", сподели откровено в ефира на "ЕвроДикоФ" професорът.
 
"Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше много обвинения, че ще направим партия, имаше обвинения, че около нас най-често се вижда Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон. Аз съм отричал това през цялото време, но се наложи всичкото това да бъде възприето и да се случи", каза още той.

"Това, което ще ми липсва, е фактът, че изтървайки тези двама приятели като политици, ние повече няма да можем да се върнем на площада, няма да бъдем желани", сподели Минеков.

Той е на мнение, че без БСП не може да има следващо правителство

Свързани статии