Актуално

На фокус

Проф. Михайлов за "Спутник V": Идеята е да помогнем на българската нация и на правителството

Проф. Михайлов за

05.03.2021

Втори Фронт

454


Не се фиксираме в руската ваксина, а върху възможността да бъдат внесени легализирани ваксини и да помогнем на българските граждани. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" и водач на листата на БСП в Благоевград проф. Георги Михайлов по време на дебата по предложението на БСП за руската ваксина "Спутник V", предаде Агенция "Фокус".

Проф. Георги Миахайлов заяви, че му се е искало в последното работно заседание на парламента да постигнат съгласие, единомислие и единодействие, както е написано на оригиналната сграда на Народното събрание.

Той призова всички депутати към разум. По думите му предложението не е с цел да се помогне на някоя партия или фракция, а на българските граждани.

"Ние не се фиксираме върху руската ваксина, а върху възможността България да бъдат внесени ваксини, които да бъдат легализирани, които имат вече място в ЕС и в държави от ЕС. Това е нашата идея - да помогнем на българската нация и на правителството, което е оторизирано от парламента да се справя с тези проблеми сега и то в този момент. Да се прехвърля отново преговорният механизъм към ЕК е абсолютно неуместно и невъзможно да реши този проблем", каза още проф. Михайлов.

Източник: epicenter

Свързани статии