Актуално

На фокус

Проф. Чорбанов е с COVID-19, приет е в болница

Проф. Чорбанов е с COVID-19, приет е в болница

21.03.2021

Втори Фронт

2666


Проф. Андрей Чорбанов е приет в болница с ПСР позитивен тест за Ковид и двойна бронхопневмония.

Това става ясно от пост на Петър Велков (представян най-често като математик и експерт, но и известен с противоречивия си образ, тъй като се оказа, че е учил педагогика, а не математика) в личния му фейсбук профил.

Ето какво пише Велков:

"Андрей Чорбанов е приет на 19.03 (петък) в болница с ПСР позитивен тест за Ковид и двойна бронхопневмония.
По информацията, която имам, той се влошава след близо седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер ковид инфекция. Въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата.

На 25.02 при Хекимян Чорбанов признава, че е прекарал вируса. В друго интервю също е заявявал, като е казвал, че това се е случило през ноември.

При Хекимян той заяви: "Аз няма да се ваксинирам, защото прекарах вируса. Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния"

В началото на март, дни преди да позитивира за втори път тест, той заяви: “Безсмислено е преболедувалите КОВИД-19 да се ваксинират. Преболедувал да се ваксинира, е все едно да продупчиш 2 билета за автобус. По-рано заяви преболедувалите класическия вариант на коронавируса ще имат защита и срещу новия вариант.“

Чорбанов или е излъгал, затова че е карал COVID-19 или при него се наблюдава някаква форма на реинфекция с вируса. Така или иначе една от двете му теза е грешна, за пореден път.

На 15-ти март (преди точно 6 дни) беше последното участие на Чорбанов при Цветанка Ризова, където той сееше поредните ненаучни тези, но за съжаление, вече е сеел най-вероятно и обилна доза вирусни частици. Той се подиграва на хората, носещи маска.

Чорбанов в последните седмици е на събития и на партията на Слави, от която се кандидатира. Без маски винаги. Техните събитие продължават в момента в затворени пространства без маски в контакт с хора, които най-вероятно са имали незащитен близък (както Чорбанов го нарича – интимен) контакт с него.
За съжаление, освен с вируса на глупостта, довел до загубата много човешки животи, вече най-вероятно и директно е отговорен за заразяването на немалко хора.

Присъединявам се към призива на д-р Царкова: “Пожелавам бързо оздравяване на Чорбанов, понякога някои на собствен гръб трябва да изпитат през какъв ад минават стотици обикновени българи, за да спрат да "хранят "егото си и да сеят престъпна дезинформация. На война знаете какво се случва с дезинформаторите, а ние сме в тежка, необявена такава...“

Надявам се, въпреки че знам, че няма да се случи – той да издържи най-после и теста за човечността и да промени поведението и позициите си, когато излезе от болницата!".

Свързани статии