Актуално

На фокус

Проф. Андрей Чорбанов няма COVID-19

Проф. Андрей Чорбанов няма COVID-19

22.03.2021

Втори Фронт

11185


Проф. Андрей Чорбанов, учен от Българската академия на науките, няма COVID-19. Това показват изследванията, които са му били направени в болница. Оказва се, че настинал сериозно, след като е бил на ски. Получил е усложнения - бактериална пневмония, която няма нищо общо с картината на пандемията.
“Той се чувства добре”, казаха негови близки за ФрогНюз. Даже се предполага, че тези дни ще бъде изписан, за да продължи лечението си в домашни условия.

ФрогНюз припомня, че по-рано днес математикът Петър Велков разпространи медицинска информация за състоянието на проф. Чорбанов, което на практика представлява лични данни. Именно той съобщи, че ученият от БАН е заразен с коронавирус, а новината бързо бе подхваната от различни медии, най-вече такива близки до управляващите.

Знае се, че проф. Чорбанов е кандидат-депутат от партията на Слави Трифонов “Има такъв народ”. Това даде повод на приближени до управляващите лица да атакуват проф. Чорбанов заради неговите позиции по отношение на пандемията и лечението на коронавирус.

  Източник: frognews

 

Свързани статии