Актуално

На фокус

Пробив: "Автомагистрали" най-после е с ново ръководство

Пробив:

02.07.2021

Втори фронт

1505


След дълга съпротива първата смяна на ръководство на държавно дружество от служебния кабинет вече е факт. Държавната фирма "Автомагистрали" е с ново временно ръководство, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Новото ръководство вече е вписано в Търговския регистър от Агенцията по вписвания и ще поеме днес управлението на дружеството. Фирмата ще е с временни титуляри до задължителното провеждане на конкурси.

Валентин Вълков е новият директор на "Автомагистрали", която се прочу със скандални ин-хаус поръчки за милиарди по изграждането на АМ "Хемус" и укрепването на свлачища, които са доведени до никъде. В съвета на директорите влизат и Десислава Христова и Иван Станчев. От първия ден, в който стана ясно, че служебният министър Виолета Комитова сменя борда на дружеството, досегашният директор Стоян Беличев обяснява, че това е невъзможно и законът за публичните  предприятия не го позволява.

След дълга съпротива първата смяна на ръководство на държавно дружество от служебния кабинет вече е факт. Държавната фирма "Автомагистрали" е с ново временно ръководство, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Новото ръководство вече е вписано в Търговския регистър от Агенцията по вписвания и ще поеме днес управлението на дружеството. Фирмата ще е с временни титуляри до задължителното провеждане на конкурси. 

Валентин Вълков е новият директор на "Автомагистрали", която се прочу със скандални ин-хаус поръчки за милиарди по изграждането на АМ "Хемус" и укрепването на свлачища, които са доведени до никъде. В съвета на директорите влизат и Десислава Христова и Иван Станчев. От първия ден, в който стана ясно, че служебният министър Виолета Комитова сменя борда на дружеството, досегашният директор Стоян Беличев обяснява, че това е невъзможно и законът за публичните  предприятия не го позволява.

    Източник: СЕГА

Свързани статии