Актуално

На фокус

Пробиха охраната и нападнаха Ковид отделението в болницата в Русе

Пробиха охраната и нападнаха Ковид отделението в болницата в Русе

18.01.2022

Втори фронт

17464


Инцидентът се е случил на 16 януари около обяд, съобщават от ОДМВР в Русе

Двама мъже и една жена успяват да преодолеят охраната на УМБАЛ „Медика“ и да влязат в едно от КОВИД отделенията на лечебното заведение.

Един от мъжете е бил особено агресивен и е отправял заплахи и закани към персонала, свързани с лечението на негов близък.

Въпросният пациент бил хоспитализиран в отделението. Нападателите все пак напускат болницата, но 46-годишният мъж е бил задържан от полицаите за срок от 24 часа.

По случая е образувана преписка във Второ РУ, а материалите са докладвани в Районна прокуратура – Русе.

От УМБАЛ „Медика“ също излязоха със становище за проявената агресия:

„Неделя по обед, освен вербална агресия, екипът на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ става жертва и на физическа такава. Двама млади мъже и една
жена, изблъсквайки охраната, нахлуват в Ковид отделението на болницата и нападат медицинския персонал. Служителят на охранителната фирма, обслужваща болницата е нападнат физически и понася удари в областта на главата.

Със заплахи за саморазправа, смърт и насилие, нападателите притискат в ъгъла дежурния лекар, а медицинските сестри в манипулационната зала стават жертва на словесни атаки, викове и заплахи за убийство. Необяснимата агресия е породена от факта, че близък на нападателите е приет за лечение в болницата предния ден.

Екипът веднага е сигнализирал органите на реда, но до тяхното пристигне, агресорите напускат лечебното заведение. От ръководството на болницата обясняват, че са изчаквали с изнасянето на информация за нападението, за да не възпрепятстват разследването на
органите на реда, както и залавянето на основния извършител на деянието.

От лечебното заведение са сезирали и Окръжна прокуратура – Русе.
Персоналът е стресиран, споделя, че общуването с пациентите става все по-трудно, поради насаденото напрежение и разделението на „вярващи“ и „невярващи“ в Ковид. В УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ вече са предприети допълнителни мерки за засилване на пропускателния режим и охраната.“, се казва в съобщението от болницата.

    Източник: onovini.eu

 

Свързани статии