Актуално

На фокус

Приятел на загиналия DJ Emotion в Стара планина: Не е причина екипировката

Приятел на загиналия DJ Emotion в Стара планина: Не е причина екипировката

05.01.2021

Втори Фронт

784


Приятелите и феновете на загиналия DJ Emotion са в шок и все още търсят причините за случилото се. Приятелят на загиналия турист Георги Георгиев, който е станал свидетел на фаталното падане на 45-годишният Тодор Желязков, сигнализира, че в продължение на три часа е звънял на 112. Имали са обхват, но не са успели да се свържат със спешния телефон, предаде БНТ.
Той е в добро здраве, но разстроен и ядосан от загубата на приятеля си. "Щом съм здрав, значи не е причина екипировката", смята Георги.

Около 14.30 часа днес беше свалено тялото на загиналия в Стара планина турист от Варна. Това е 45-годишният Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion - един от основателите на групата Deep zone project. Тялото на загиналия турист, който падна в улей в района на връх "Жълтец", бе свалено около 14.30 ч. в местността "Паниците" над Калофер.

Съдебна медицина транспортира тялото до Пловдив, за да бъде установена точната причина за смъртта. Спасителната операция беше проведена при много тежки метеорологични условия, при ураганен вятър. В нея участваха 8 спасители от Калофер и Карлово.

До мястото на инцидента се стигна благодарение на служителите от телевизионната кула на връх Ботев, които разполагат със специализирана техника - раттрак, която се движи в тежки зимни условия.

Началникът на планинската спасителна служба в Калофер Дамян Чолпанов каза, че загиналият турист и приятелят му не са били добре екипирани и не са били с подходящи обувки. Той призова хората, които посещават планината да си вземат поука, защото това е поредният инцидент и той доказва, че се подценява ситуацията.

Свързани статии