Актуално

На фокус

Президентът Радев:С това служебно правителство исках да покажа, че е възможен нов модел и стил на управление

Президентът Радев:С това служебно правителство исках да покажа, че е възможен нов модел и стил на управление

03.09.2021

Румен Радев, фейсбук

4293


Неуспехът на народните представители да излъчат за пореден път редовно правителство не изчерпва тяхната отговорност към българските граждани. На дневен ред е не толкова датата на изборите, а дали Народното събрание ще успее да се мобилизира, за да свърши поне част от работата си. Върху народните представители лежи отговорността за актуализацията на бюджета и вярвам, че те няма да оставят работещите, пенсионерите, болниците и бизнеса без пари в кризата. Досега Народното събрание отказа да вземе каквото и да било отношение по Плана за възстановяване и устойчивост и това не е добър сигнал към обществото.

Неведнъж заявих, че смесването на парламентарните и президентските избори е против духа на нашата Конституция и разграничаването на отговорностите между отделните институции. Този вариант не е в интерес и на президентската институция, но трябва да отчитаме и факта, че кризата се задълбочава и че трябва да призоваваме българите да гласуват в три поредни седмици, а това е свързано и с разходи на средства, и най-вече на време. Търся рационално решение, защото и изборната администрация ще бъде изключително натоварена.

Всеки, който търси политическо решение на проблемите в България, трябва да търси подкрепа преди всичко от българските граждани. С това служебно правителство исках да покажа, че е възможен нов модел и стил на управление, който да надхвърля наследения антагонизъм между партиите. Този модел се оказа успешен и показа сериозни резултати.

[video]

Свързани статии