Президентът Радев избира между Стефан Янев и Бойко Рашков за служебен премиер?

Президентът Радев избира между Стефан Янев и Бойко Рашков за служебен премиер?

06.05.2021

Втори фронт

6332


Деница Златева и Весела Лечева са членовете на БСП, които президентът Румен Радев смята да покани за министри в служебния му кабинет.

Изборът му обаче трябва да мине през обсъждане и решение на Националия съвет на БСП, както е последното решение на пленума на социалистите.

Освен това Деница Златева ще трябва да напусне ръководния пост в държавното енергийно дружество "Булгаргаз", където бе назначена от премиера Борисов през август 2020 година.

В публичното пространство вече се завъртяха две имена, които да оглавят служебния кабинет. Първото е на ген. Стефан Янев, който беше вицепремиер и министър на отбраната в първия служебен кабинет на Радев, а второто е съветникът на президента по правните въпроси Бойко Рашков.

За Бойко Рашков се говори, че може да оглави и вътрешното министерство.

За министър на енергетиката се споменава името на Еленко Божков.

Преподавателят Теодосий Теодосиев е поканен за министър на образованието. Но той досега винаги е бягал от всички политически покани.

"Познавайки работата на държавния глава, служебният кабинет ще бъде съставляван от професионалисти", обяви политологът Слави Василев, който беше част от екипа на държавния глава.

    Източник: epicenter

 

 
 

Свързани статии