Актуално

На фокус

Президентът Радев: Борисов да спечели вота и да внесе демократичните си ценности в президентството

Президентът Радев: Борисов да спечели вота и да внесе демократичните си ценности в президентството

29.09.2021

Втори фронт

900


Президентът Румен Радев отново призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се включи в битката за „Дондуков” 2. Това стана в Пловдив, където Радев участва в Деветия европейски форум за социално предприемачество. „Той всеки ден критикува президентската институция, обвинява я в диктаторство. Да излезе на тези избори, да ги спечели и да внесе демократичните си ценности в президентската институция”, каза Румен Радев.

Радев: Борисов да спечели вота и да внесе демократичните си ценности в президентството

 

Президентът заяви, че държавата ще реагира с цялата си сила срещу всеки, който се опитва да купи изборите.

Румен Радев коментира още, че служебното правителство задължително трябва да внесе в Брюксел Плана за възстановяване и развитие. „Има две условия – реформа в правосъдната система, да се посочи фиксирана дата за спиране на енергетиката от въглища”, обясни Радев.

Ситуацията със заседналия кораб в Камен бряг, президентът определи като „картина на безхаберието в продължение на десетилетия по отношение на морското спасяване”.

„Бяха заети да приватизират флот, концесионират пристанища, да драгират за стотици милиони с неясни договори и неясни резултати – това е резултатът”, каза Радев. Той поздрави хората, които работят по случая и по обезопасяването на кораба.

   Източник: "ГЛАСОВЕ"

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания