Актуално

На фокус

Президентът: Надявам се на стабилно и редовно правителство

Президентът: Надявам се на стабилно и редовно правителство

13.04.2021

Втори фронт

2394


"Нека караме по ясно определена хронология, според закона и Конституцията. Нека видим обнародване на списъка с народни представители от страна на ЦИК. Тогава ще взема решение и издам указ за свикването. Оттам нямам никакво намерение да бавя. Редно е в обстановката, в която се намираме, час по скоро да имаме яснота и, надявам се - стабилно, оперативно, редовно правителство", каза още той пред журналисти.

На въпрос за коментарите от страна на ГЕРБ, че няма търпение да състави служебен кабинет, държавният глава отговори: "Както виждате, се засилват спекулациите от определени политически партии, от определени поръчкови коментатори относно служебно правителство. Това издава само страх и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство".

По-рано избраният за депутат от ГЕРБ Даниел Митов заяви: "Очевидно е неговото желание да състави служебен кабинет, то просто извира от всяка пора на президентското тяло".

Радев изтъкна още, че ще следва Конституцията и ще види дали ще има първо и второ връщане на мандата.

"Едва тогава ще говорим за трети мандат", добави президентът, без да отговори коя партия би избрал за него, както му позволява законът, без да е длъжен да посочва третата подред в резултата от вота.

  Източник: Гласове

Свързани статии