Президентството отвърна на здравния министър

Президентството отвърна на здравния министър

05.03.2021

Втори Фронт

7052


В отговор на обвиненията в лъжа от здравния министър, главният секретар на президента Димитър Стоянов пише: "Кой излъга?

По време на пресконференция на НОЩ, министърът на здравеопазването Ангелов е споделил, че изпратил писмо до Държавния протокол в президентството, свързано с честванията на националния ни празник на Шипка. Даже и го е прочел.
Лъжа 1: В президентството няма Държавен протокол както твърди докторът повярвал си, че е политик. Такъв има в МВнР
Лъжа 2: Министър Ангелов не е изпратил никакво писмо до президентството. Няма такова писмо изпратено до Администрацията на президента
Лъжа 3: В писмото до МВнР доктор Ангелов ограничава тържествата в София и не коментира тържествата на Шипка. В писмото му Шипка не фигурира! За Шипка да се обърне към г-жа Христова, кмет на Габрово. Тя може предполагам да покаже какво писмо е получила и от кого.

Прочетеният текст от Ангелов е част от писмото до МВнР, не до президентството!  Какво обаче не прочете доктор Ангелов от това писмо:
- не прочете, че с писмото си е забранил участието на официални лица в тържествата в София с изключение на президент, ПНС и министър председател. Забранява същият този министър участието на вицепрезидента дори, на представители на религиозните общности.
- не прочете, че предлага Столичната община и Министерството на вътрешните работи да положат усилия за ограничаване достъпа на граждани до събитието от 18.30 на 3 март.

Истината г-н министър е, че Вие излъгахте за пореден път! Няма да публикувам писмото заради институционалността, която т. нар. министър  не познава и не почита!".

източник: 19 min.

Свързани статии