Актуално

На фокус

Премиерът: Унизително е да получаваме информация отвън за корупционни практики у нас

Премиерът: Унизително е да получаваме информация отвън за корупционни практики у нас

07.06.2021

Втори фронт

1704


Тревожно и унизително е да получаваме информация отвън за корупционни практики у нас. Това заяви премиерът Стефан Янев преди началото на Съвета по сигурността, който бе свикан днес в Министерски съвет.

Санкциите на САЩ са сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. С тези думи служебният министър-председател и председател на Съвета по сигурност Стефан Янев откри заседанието на Съвета по сигурността.

,,По отношение на политическата стабилност в контекста на сериозната корупционна среда, която е факт от последните няколко дни. На 2 юни службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на 3 български лица и 64 фирми. Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната и че проблемите и последствията в това отношение вече излизат извън националните ни граници", каза още служебният премиер, цитиран от "Евроком" .

Янев определи като тревожна информацията отвън за наличие на сериозни корупционни практики, срещу които компетентните органи на държавната власт очевидно не са предприели нищо ефективно до момента.

,,Тези органи са били до момента не просто неефективни и безполезни, но в обществото ни има съмнение, че се катализирали развитието на корупционната среда", каза още Стефан Янев.

Свързани статии

Левицата