Актуално

На фокус

Премиерът e готов да се включи в политически проект

Премиерът e готов да се включи в политически проект

31.08.2021

Втори фронт

1028


„Бих се включил в проект, ако той е в полза на България“, заяви министър-председателят Стефан Янев пред Нова тв. 

Служебният премиер заяви, че ще подкрепи икономическия министър Кирил Петков и финансовия Асен Василев, ако те решат да направят политически проект. „Всичко е възможно. Този проект би могъл да се яви и на следващите избори и това е въпрос на технология. Не съм подготвен да ги дискутирам, защото не съм правил такова проучване. Предстои да видим”, добави Янев

„Разбира се, че аз бих гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще участват в такъв проект, предстои да видим. Аз бих се включил във всеки един проект, който работи за България. Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са сдружение от хора с еднакви мисли и цели. Те не принадлежат на един човек”, каза Янев.

Янев даде заявка за нов премиерски мандат. „Ако е необходимо мога да изпълнявам ролята на премиер и в едно следващо служебно правителство. Все пак това е решение на президента Румен Радев“, каза той.

Янев подчерта, че организацията на изборите не е лек процес, макар да изглежда рутинно действие. „Датата за президентските избори се избира от парламента. Президентът ще определи датата за парламентарните избори заедно с указа за прекратяване на това Народно събрание. В голяма степен решението за избори 2 в 1 зависи от депутатите. Държавата е готова да организира изборите и в двата случая. Ако изборите са 2 в 1 ще се наложи да се купят нови машини, както и те да бъдат пренастроени“, каза премиерът Янев.

„Решенията, които предстоят да бъдат взети ще са обосновани на базата на наличната информация", каза той, като подчерта, че ще се вземе балансирано решение. „Политическото решение го взима министърът на здравеопазването, защото е най-близо до проблематиката и това са негови правомощия и по закон. Решението още не е взето. Ще бъде взето днес или утре“, каза премиерът. Заповедта със сегашните мерки обаче изтича днес, тъй като обхваща предишния период на извънредната епидемична обстановка, който беше до 31 август. Подновени са само мерките по границата, които ще важат от утре до края на ноември.

   Източник: “СЕГА”

Свързани статии

Левицата