Актуално

На фокус

Предложението на Урсула фон дер Лайен за действие срещу Путин... (ВИДЕО)

Предложението на Урсула фон дер Лайен за действие срещу Путин... (ВИДЕО)

29.05.2022

Втори Фронт

296


Ирини Зикидис:

Г-жа Урсула фон дер Лайен с блестяща стратегия как да накажем Путин за агресията в Украйна. Разбира се, схемата е сложна и Ганя едва ли ще я разбере, но аз напълно оценявам нейната многопластовост и дълбочина.

Доколкото разбрах, за да спасим Европа от Путин, трябва да продължим да купуваме руски петрол. Защото ако не го направим, Путин ще го продаде другаде, и ще спечели повече от по-високите цени, така че по-добре ние да купуваме руски петрол, за да не му позволяваме да печели. Поне на първо време, де. А после вече завинаги ще се отървем от зависимостта си.

"Винаги трябва да търсим правилния баланс, за да не навредим на нашата икономика. Това е най-силният лост, който имаме срещу агресията на Путин. Да вземем например петрола. Трябва да внимаваме, защото ако от днес напълно се откажем от него, Путин може да вземе петрола, който не успее да продаде на Европейския съюз, и да го изнесе на световния пазар, където цените ще се повишат и ще го продаде за повече. Така че трябва да подходим много стратегически към тази тема..."

Свързани статии