Актуално

На фокус

Позорно! ГЕРБ използва деца, за да рекламират Борисов, ЦИК подхваща престъплението

Позорно! ГЕРБ използва деца, за да рекламират Борисов, ЦИК подхваща престъплението

25.06.2021

Втори фронт

6692


ГЕРБ е до стената! Шайката е в паника от предстоящия изборен погром и вече откровено започва да гази закона, пише Narod.bg. Шайката на Баце в Своге изпадна дотам, че да използва деца в предизборната кампания, което законът забранява.
 

Невръстни дечица на видима възраст между 5 и 10 години са заснети с фланелки на Мутрата, за което алармира кандидатката Кристина Касабова от ДБ.

„Скандално низко и порочно! ГЕРБ в Своге използват деца за предизборна агитация по изключително гнусен начин. Законът неслучайно забранява това (по реда на чл. 11, ал. 4 и/или чл. 11а от Закона за закрила на детето)“, написа тя.

Дамата показа шокиращите снимки как малчугани, за които политиката е повече от абстрактно понятие и надали разбират в какво са ги въвлекли, са облечени в тениски с лика на сикаджията Бойко Борисов.

Касабова напомня, че българската конституция гарантира правото на всяко дете на личен живот и ненамеса в него.

„Наша отговорност е да не позволяваме закона да бъде престъпван от онези, чийто морален компас отдавна не работи! Затова днес, с подкрепата на колегите – подадох сигнал до ДАЗД за нарушаване на правата на детето. Прилагам копие от сигнала и кадри от престъплението.

Всички ние имаме отговорност да предпазим децата от въвличане в политическа агитация и използването им за политически цели!“, пише още възмутената българка. Очаква се и ЦИК да бъде сезирана и да вземе решение за съответната санкция.

    Източник: onovini.eu

Свързани статии