Актуално

На фокус

Последните думи на мъжа починал пред болницата в Елхово: "Бойко, нали обеща никой да не умира пред болниците"

Последните думи на мъжа починал пред болницата в Елхово:

09.12.2020

Втори Фронт

195


Болницата в Елхово е пред затваряне заради липса на медици. Според кмета на града лечебното заведение няма и достатъчно техника за тежки случаи. 

Междувременно стана ясно, че управителят на болницата в Елхово е подал оставка,  защото медицинският персонал е болен и няма кой да работи в COVID отделението.

На 14 ноември мъж на 77 години издъхва в очакване на медицинска помощ пред лечебното заведение. Близките му разказаха, че всички в семейството са били болни от коронавирус, а баща им се е чувствал добре.

Мъжът е ходил на преглед в Ямболската поликлиника на 12 ноември и му е направена и рентгенова снимка, на която се установява бронхит.

На 14 ноември се налага роднини да викнат линейка, която закарва мъжа до болницата в Елхово, а там се оказва, че няма места. Докато болният е в линейката, двама лекари излизат да го прегледат. Казват, че му трябва апарат за вентилация, а в болницата няма, спомня си синът Иван Панайотов. 

В продължение на два часа възрастния мъж е в линейка пред болницата. Намират му място в ямболската болница, но мъжът умира в линейката преди да са тръгнали.

"Баща ми с цялото си съзнание и борейки се със задуха каза два пъти-Бойко, нали обеща никой да не умира пред болницата", коментира синът на починалия мъж.

 

От  здравни власти зависи да се направи проверка на случая, каза  Петър Киров, кмет на Елхово

 

Свързани статии

Левицата