Актуално

На фокус

Пошъл театър: "Работникът" с премиерското сако е общински съветник от ГЕРБ

Пошъл театър:

04.03.2021

Втори Фронт

16519


"Работникът", който получи като подарък сакото на премиера Бойко Борисов по време на вчерашната му инспекция на участък от АМ "Хемус", всъщност се оказа общински съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово, пише сайтът boulevardbulgaria.bg.

PR-ите на Борисов обаче, които публикуват в неговия фейсбук профил, представиха мъжа като строителен работник. "След днешното посещение на строящата се магистрала съм и с едно сако по-малко. Янислав си го хареса и аз му го подарих. Това е най-малкото, което работниците заслужават", пише в анонса към видеото от инспекцията.

Мъжът се представи на премиера като Янислав Великов. В списъка с общински съветници в община Суворово с мандат от 2019 до 2023 г. фигурира човек със същото име - Янислав Ангелов Великов, който е от групата на ГЕРБ. Задочно потвърждение за самоличността на човека има в записи от заседанията на Съвета на Суворово в YouTube канала на общината. Същият човек се вижда и в блога на варненския депутат от ГЕРБ Павел Христов, който през септември 2020 г. публикува снимки от среща с "кметове, общински ръководители и общински съветници от партията в Суворово и Девня".

Именно Янислав вчера посрещна Борисов на строителния обект. "Всичко работи, затова има много техника", подвикна той на премиера, който го извика да дойде. "Харесахме се с теб", каза му веднага Борисов и си направиха снимка. След това министър-председателят поздрави и останалите работници. "Приближете си, приближете си, няма да ви бие охраната, той е мой човек, няма страшно", продължи да се шегува мъжът, фен на премиера.

Янислав похвали и сакото на Борисов и се зарече и той да си вземе такова. "Направо го свалям и ти го давам", светкавично отвърна премиерът и веднага го съблече. Мъжът се зарадва и бързо го сложи на гърба си, а премиерът му оправи яката: "Само маската да си взема, запалката ти я оставям. За спомен !". След това двамата се здрависаха и прегърнаха, а останалите работници започнаха да скандират "Браво, Бойко", докато той се качваше на джипката.

След като стана ясно, че представеният за работник Янислав всъщност е общински съветник от ГЕРБ стои въпросът дали цялата ситуация с подаръка от Борисов не е PR сценка.

Предизборно време е, в понеделник вечерта Волен Сидеров раздаваше петдесетолевки на роми на "Витошка".

Сутринта в празничното предаване за 3 март на БНТ гостът проф.Иван Илчев се обърна към събеседника си режисьора Виктор Божинов, мислейки, че вече не е в ефир - "Не мога да повярвам какви нищожества стоят начело на българската държавата!". Репликата му бе по повод Цвета Караянчева, която бе включена директно от Шипка. 

  Източник: Сега

Свързани статии