Актуално

На фокус

Помните ли убиеца на банкерката Любомир Симеонов? Иска да излезе на свобода

Помните ли убиеца на банкерката Любомир Симеонов? Иска да излезе на свобода

05.09.2021

Втори Фронт

895


Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Архив на Флагман.бг

Помните ли убиеца на бургаската банкерка Павлинка Йовчева – Любомир Симеонов?

Флагман.бг проследи жестоката трагедия от 23 септември 2013 година, както и целия процес срещу бизнесмена, който се държа изключително хладнокръвно и в няколко емоционални изказвания шокира с поведението си. 

Бившият подполковник от армията призна в съдебна зала, че с неговите възможности е можел да ликвидира Йовчева „тихо и без никой да научи“, но го направил публично - на ул."Поп Грую" в центъра на Бургас заради „държавата и хората“.

Той обвинява Павлинка Йовчева, служител на Уникредит Булбанк, че го е изнудвала, отказвала да му отпусне кредит за европейски проект и искала да принуди да работи с нейни фирми.

"Вече присъдата е в сила, така че не търся дивиденти. Съжалявам за това което се случи, но трябва да призная, че в продължение на година и половина правих всичко възможно това нещо да не се случва, да не се стига до там”, каза от затвора пред колегите от вестник „Труд“ Любомир Симеонов и анонсира, че е издал книга.

„Размисли от килията“ вече е на пазара. В 288 страници Любомир Симеонов развива своята версия и завършва: „Като я убих, се качих в колата и ми стана леко. Все едно камък ми падна от сърцето“.

От страниците на вестник „Труд“ разбираме и шокиращата новина, че Любомир Симеонов се готви скоро да излезе на свобода.

В момента той бил с много лек режим – в затворническото общежитие в Кремиковци.

Той бе осъден на 20 години затвор, но съвсем скоро, чакал да изтече изтърпяването на половината му присъда, тъй като не е спирал да работи, за да поиска условно предсрочно освобождаване.

Свързани статии