Актуално

На фокус

Политологът Анастас Стефанов : Гафове на ГЕРБ до изборите може да стопят разликата с БСП

Политологът Анастас Стефанов : Гафове на ГЕРБ до изборите може да стопят разликата с БСП

28.01.2021

фрог нюз

430


5+2 ще е форматът на следващия парламент. Разликата между ГЕРБ и БСП е малка - гафове на управляващите до изборите могат да стопят разликата, съобщи Анастас Стефанов.
Народното събрание страда от хроничен дефицит на легитимност. И този мандат НС ще завърши с ниско одобрение. Най-негативно е бил оценен парламентът по време на пика на протестите, разкри политологът.

Президентът запазва високи нива на одобрение. 47% е положителната оценка за работа на Радев, 35% е отрицателна. До голяма степен одобрението му идва от опозиционно настроените, каза Стефанов.

Под 4% остават ВОЛЯ, Възраждане, Републиканци за България, Атака, СДС, АБВ.

От летните протест, партията на Слави Трифонов акумулира електорална подкрепа. Последните месеци има спиране на растежа на одобрение. Предстои да видим дали "Има такъв народ" ще има реална подкрепа на изборите, заяви политологът от "Тренд".

Протестното говорене за промяна ще носи мобилизация на "Демократична България" и "Има такъв народ". Относно другите политически сили, то на тях говоренето за последователност на действия ще им помогне за вота, завърши Анастас Стефанов.

Свързани статии