Актуално

На фокус

Политолог: ГЕРБ няма да излезе от режима „Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат“

Политолог: ГЕРБ няма да излезе от режима „Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат“

20.04.2021

Втори фронт

955


Влизаме в един безкраен финал на модела, в който никой не иска да поеме отговорността за началото на новия политически процес. Това коментира в интервю за БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски.

„Усещането, че политиците играят игра, която е интересна за тях, а не за всички ни, е усещане, което няма как да върне доверието в политическия процес в страната и това е огромен проблем", изтъкна Делийски в предаването „Преди всички“. По думите му всеки сякаш се опитва да играе своята игра в рамките на една затворена система.

ГЕРБ няма да излезе от режима „Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат“, смята анализаторът.

„Най-голямата партия се държи като прелъстена и изоставена от народа си и от останалите – странно поведение, леко истерично на моменти, независимо от това кой изиграва истерията.“

До днес ГЕРБ не разбраха, че в пропорционалната система не е важно, че си спечелил най-много, а колко си спечелил на фона на останалите и дали ще успееш да съставиш правителство, допълни Страхил Делийски.

Почти всички партии все още са в предизборна кампания, защото вероятно нагласата е, че ще влизаме в нови избори. Това го виждаме при всички, посочи политологът.

„С хипотезата, че това Народно събрание не е от тук, то е за малко, както се казва.“

Политическият елит е призван да управлява, а не да забавлява. Ние го разбираме, но и политическият елит трябва да го разбере, подчерта Делийски.

„Тук няма място нито за цупене, нито за сърдене, нито за кой знае колко много шегички и закачки.“

  Източник: eurocom

Свързани статии