Актуално

На фокус

Полицията установи шофьора, блъснал и убил учителка във Враца

 Полицията установи шофьора, блъснал и убил учителка във Враца

29.11.2021

Втори Фронт

313


Разследване на полицията е установило автомобила, както и шофьора, предизвикал катастрофа с него, като блъсна 57-годишна учителка на булевард във Враца и избяга от местопроизшествието, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Тежката катастрофа стана на 24 ноември, когато неправилно пресичащата булевард "Васил Кънчов" жена бе блъсната и по-късно почина във врачанската болница. Водачът не само избяга от местопроизшествието, но укри автомобила и полицията го издирва няколко дни.

Колата Ауди А6 е намерена изоставена край близкото до града село Нефела, уточняват от полицията. По нея са установени следи от удара по предната дясна част на капака автомобила. Предното панорамно стъкло е счупено, а регистрационните табели на автомобила са били свалени.

Разследването е установило още, че автомобилът е собственост на жител на селото, но на 24 ноември е управляван от неговия 23-годишен съселянин Д.Д., който е блъснал жената на булеварда. След катастрофата той е изоставил колата, за да прикрие престъплението, а на следващия ден е напуснал страната. Д.Д. е обявен за общодържавно издирване.

С младежа е пътувало 22-годишно момиче, което е разпитано от полицията и е дало показания за случилото се. Работата по случая продължава.

Източник: frognews.bg

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания