Актуално

На фокус

Полиция блокира великотърновско село в търсене на купен вот

Полиция блокира великотърновско село в търсене на купен вот

09.07.2021

Втори фронт

1137


Нова полицейска акция, свързана с купуване на гласове, се провежда във великотърновското село Раданова. От рано сутринта в населеното място има засилено полицейско присъствие и то на практика беше напълно блокирано. Патрули проверявха преминаващите автомобили, предаде bTV. Обискирана е и къща в село. Твърди се, че се проверяват още четири адреса, сред които местния магазин.

Става въпрос за търговия на гласове. Водят се разпити и се издирват списъци на имена и ЕГН-та. На предишните избори търговията на гласовете в селото вървяла между 40 и 60 лв., споделят местни жители.

Акницията на МВР срещу търговията на гласове продължават в целята страна. Вчера от МВР отчетоха 400% скок в разследванията на контролиран в вот спрямо изборите през април.

В същото време Софийска градска прокуратура се похвали, че е привлякла като обвиняем М.Ц. - кмет на община в област Стара Загора, за предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел да ги склони да гласуват за опредена политическа партия и кандидат. Извършени били множество действия по разследването – разпити на свидетели, включително над 10 лица пред съдия, претърсвания и изземвания в населени места в област Стара Загора. Намерени и иззети са парични средства в размер на 10 000 лева и списък с имена.

    Източник: SEGA

Свързани статии