Актуално

На фокус

Полицай пред Фрог: Нарежданията за охрана на х-л „Берлин“ се даваха устно. Знаеше се, че те идват от Младен Маринов

Полицай пред Фрог: Нарежданията за охрана на х-л „Берлин“ се даваха устно. Знаеше се, че те идват от Младен Маринов

08.09.2021

Втори фронт

6153


Нарежданията да се охрянава хотел „Берлин“ се даваха устно. Знаеше се, че те идват от най-високо място в МВР. И макар да ни беше ясно, че нямаме никакво право да охраняваме частен обект, всички се натискаха за такава работа. Това призна пред Фрог нюз редови блюстител на реда, охраняващ по график различни обекти в столицата. По дмите му в средите на МВР се коментирало, че Младен Маринов, сега депутат от ГЕРБ, е поискал покоите на Пеевски да бъдат пазени.

Медията ни получи от адв. Минчо Спасов предоставена му по ЗДОИ „Ежедневна ведомост“, в която са отразени дежурствата на ченгетата между 10 септември и 3 октомври м. г.

На 22 септември се вижда, че двама служители на 2-ра група, 4 сектор към СПС-СДВР – Васил Иванов и Петър Илиева, са пазили хотел „Берлин“, считан за основно седалище на Делян Пеевски и ДПС. „Подобна дейност е абсолютно забранена. Но истината е, че се пазят много такива обекти. Така е още от едно време. Всеки се натиска на тази работа, защото няма никакъв контрол. Даже не се ходи в поделенията. Размяната става в НДК и всеки си отива на мястото. Никой  не те знае какво правиш.

Разпореждането за охрана на обекта се прави устно-например министърът се обажда на шефа на СДВР, а той от своя страна на подчинените  си. Така преди много време се пазеше незаконно Бойко Борисов, още докато беше на „Ангел Кънчев“, Сараите на Доган в Бояна,  главния прокурор Гешев също. Идентична схема бе приложена и за скандалния ресторант „Осемте джуджета“, уточни източникът ни.

В МВР се извършва проверка относно охраната на хотел „Берлин“. Целта е да се разбере по чие разпореждане е правена тя и колко струва тази незаконна дейност на данакъполатците.    

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания