Актуално

На фокус

Полиаморните връзки вече са узаконени в Масачузетс!

Полиаморните връзки вече са узаконени в Масачузетс!

15.06.2021

Втори Фронт

6177


Полиаморните* връзки получават същите права, както двойките в съвместно съжителство, и така жители на града се надяват да могат да посетят близки в болници с коронавирус.

Град Съмървил, в непосредствена близост до Бостън, единодушно гласува да разреши полиаморните отношения, поради нарастващата загриженост на жителите си, надяващи се да посетят своите партньори в болниците по време на пандемията от коронавируса.

Градът прие наредбата по време на заседание на съвета на 25 юни, като в понеделник тя беше подписана от кмета Джоузеф Куртатон, съобщи съветникът Ланс Дейвис пред Бостън Глоуб.

Наредбата може да е първата по рода си в страната. Няколко градове в Масачузетс вече са приели политики за съвместно съжителство дори още преди разрешаването на еднополовите бракове в щата през 2004 г.

„Не мисля, че е мястото на правителството да казва на хората какво е или не е семейство“, каза Дейвис по време на заседание на Съвета миналата седмица.
Той добави: „Да определяме какво е семейството е нещо, което в исторически план сме сбъркали като общество и не бива да продължаваме да се опитваме да го правим“.

Съветникът Дж. Т. Скот пък направи предложение да се промени наредбата, така че да се включи език, който да е по-приобщаващ към полиаморните двойки.

Това се случва, тъй като жителите на града, повече от 85 000, са поискали от градските власти да объурнат внимание на проблема с посещението на техните партньори в болницата, които са дали положителни тестове за коронавирус.

„Наредбата беше готова за употреба, но просто не ми се струваше правилна. Исках повече информация - каза Дейвис по време на срещата.

В един момент по време на срещата адвокатът Дейвис дори заяви, че до 20 души могат законно да влязат в общо партньорство помежду си.

Дейвис заяви, че е получил предимно положителни реакции от жителите на прогресивното предградие.
"Получих имейл от човек в моята църква, който казваше:" Уау, това е невероятно. Благодаря ви много, че правите това ", каза той.

*Полиаморен - се отнася за човек, който има или иска да има повече от един партньор едновременно. Полиаморията е да обичаш повече от един човек. Основен принцип на полиаморията е паралелните връзки да не са тайна, а полиаморният човек да е честен с партньорите си и те да са наясно, че не са единствените в живота му.

Източник: в. Дейли Мейл
 

Свързани статии