Актуално

На фокус

Погребват Елизабет II със сантиментални бижута, оставя най-ценните като наследство

Погребват Елизабет II със сантиментални бижута, оставя най-ценните като наследство

15.09.2022

Втори фронт

91


Елизабет II няма да бъде погребана с някои известни бижута от нейната колекция, а по-скоро с такива, които имат сантиментална стойност за нея. Това твърди експерт, според когото в ковчега няма да бъдат поставени нейните скиптър и корона със скъпоценни камъни, както някои предполагат.

Според Лиза Левинсън, Елизабет II, която тя нарича твърде скромна, най-вероятно е пожелала да бъде погребана без лъскави аксесоари. Пред Metro тя посочва, че онова, което ще има по нея, са чифт перлени обеци и нейната златна сватбена халка, която тя никога не сваляше приживе.

Сватбеният пръстен на кралицата е бил на ръката на нейната майка, за сватбата ѝ през 1923 г. После ѝ е предаден, като оттогава тръгва традиция в кралския двор, според която брачните халки се правят от уелско злато.

След годежа на принц Уилям с Кейт Мидълтън, които вече не са херцог и херцогиня на Кеймбридж, кралицата подарява на внука си и неговата избраница парче уелско злато, което да се използва за изработката на техните брачни халки.

Експертът от "Светът на диамантите" разкрива още, че годежният пръстен на покойния монарх може би ще бъде наследен от дъщеря ѝ. Принцеса Ан, която бе много близка с кралицата, със сигурност ще пази най-добре бижуто, изработено с диаманти от тиара, която е била собственост на майката на принц Филип - Алис Батенберг.

По думите на Левинстън, животът на Нейно Величество "винаги е бил свързан с наследството на кралското семейство в Обединеното кралство и Британската общност". Ето защо, като невероятно скромна жена по сърце, тя не би пожелала да бъде погребана с най-известните си бижута, а ще ги остави за идните поколения.

   Източник: bgonair

Свързани статии