Актуално

На фокус

Почина Радосвет Радев

Почина Радосвет Радев

06.08.2021

Втори Фронт

6367На 61-годишна възраст внезапно почина Радосвет Радев - председател на Българската стопанска камара и изпълнителен директор на Дарик радио.

"С прискърбие съобщаваме, че на 61-годишна възраст внезапно почина Радосвет Радев. Обичан баща, съпруг и приятел, Радосвет Радев ни напусна днес, 6 август 2021.", посочват от радиото.

Роден е на 21 юли 1960 г. в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет, специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работи последователно в Софийски градски съд и в Програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

През 1992 г. създава „Дарик Радио“.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм.

От 1990 г. Радосвет Радев е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на обществени начала. На 19 юни 2018 г. Управителният съвет на Българската стопанска камара го избира за изпълнителен председател, а на 5 декември 2018 г. е избран за председател на УС на БСК.

През 2018 г. Радосвет Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

"В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията", пишат още от БСК.

"За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране. За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него", добавят от Камарата.

Източник: Дарик

Свързани статии