Актуално

На фокус

Пловдивчанин кандидат за Гинес - изтегли локомотив над 80 тона

Пловдивчанин кандидат за Гинес - изтегли локомотив над 80 тона

30.05.2021

Втори Фронт

657


Пловдивчанин направи заявка за рекорд на Гинес, след като в продължение на близо една минута тегли по релси 84-тонен локомотив, съобщи БНТ.

Постижението му от 20 метра е документирано и предстои да бъде разгледано от официален представител на справочника за световни рекорди.

За полицая Мариян Димитров локомотивът с името "Симеон Велики" се превърна в спортно предизвикателство. Но го изтегли на 20 метра за по-малко от минута с невероятна воля и изчерпани до краен предел физически сили.

"Не можех да дишам вече задушавах се. Омекнах, исках да стана обаче, но не можах", споделя Мариян Димитров.

За да стане възможно да издърпа локомотива, от БДЖ взели специално разрешение и заварили метална стълба между релсите.

"На състезанията сме с въжета, помощни въжета. Но те играят, много се местят, докато на стълбата си много по устойчив да пълзиш", уточни Мариян Димитров.

В единствения си опит 32-годишният кандидат-рекордьор успя да изтегли най-нов модел локомотив, за който знаел, че е 83 тона. Това обаче ще бъде коригирано, защото машината тежи повече.

"С документ от БДЖ, точно специално за тази машина, с нейните си характеристики ще се види, че е един тон отгоре", посочи Мариян Димитров.

В момента Мариян Димитров е единственият българин, които се състезава в изпитанията на най-силните мъже на планетата известни като "Stong man". И вече прави планове да опита да тегли с мускули два локомотива закачени един за друг.

Източник: offnews.bg

Свързани статии