Актуално

На фокус

Пламен Николов: Заветът на древните българи ще остане неизпълнен

Пламен Николов: Заветът на древните българи ще остане неизпълнен

11.08.2021

Втори фронт

512


"Всички участници в политическия пасианс" са част от статуквото. Това заяви отказалият се кандидат-премиер след внасянето на попълнен мандат за правителство Пламен Николов в профила си във Фейсбук, повтаряйки тезите на лидера си Станислав Трифонов.

Неосъщественият министър-председател даде три "лични причини", поради които не може да приеме да бъде министър-председател (нещо, за което няма подкрепа сред политическите сили в парламента):

Според Николов промяната "трябва да бъде истинска, а не просто имитация и най-долно менте", а останалите "псевдопатриоти" разбират протеста като средство за осребряване на внимание. Затова и "заветът на древните българи" - "политическите съчки да оформят здрав сноп", щял да остане неизпълнен, пише той, правейки аналогия с легендата за съвета на Кубрат към неговите синове.

Той призовава българите да подкрепят ИТН, така че на следващия вот "бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно", за да не им се налага да участват в безпринципни пазарлъци. Николов е "украсил" поста с обагрен в българското знаме озъбен лъв.

   Източник: eurocom

Свързани статии