Актуално

На фокус

Питбул нахапа ученик заради стопанина си - искал му парите

Питбул нахапа ученик заради стопанина си - искал му парите

18.01.2021

Труд

4991


Питбул нахапа ученик от Бургас заради стопанина си - Деян Т., по прякор Камбаната.

Камбаната решил да обере 18-годишното момче, щом го зърнал и видял, че е добре облечен, като преценил че сигурно има джобни.

В района на автобусната спирка пред бл. 114 в к-с «Меден Рудник», Камбаната насъскал кучето си срещу момчето. Ученикът хукнал да бяга, но бил застигнат и ударен с метална тръба от нападателя си. Той се строполил на земята, а точно в това време питбулът го захапал в областта над лявото коляно.

Появили се хора и нападателят не успял да отнеме пари или други ценности от пострадалия, а избягал в неизвестна посока. Потърпевшият получил медицинска помощ за раната в коляното, причинена от злото куче.

37 годишният нападател е задържан от служителите на Четвърто Районно управление - Бургас за срок от 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 198 във връзка с ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Наложена му е мярка «задържане под стража» за срок от 48 часа, като е приведен в Областно звено «Арести» към бургаския затвор.

По случая е образувано бързо производство под прякото наблюдение и ръководство на Бургаска районна прокуратура, съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР.

Свързани статии