Актуално

На фокус

Петър Москов за новия либерализъм: Либералите са политически аватари на глобалните корпорации

Петър Москов за новия либерализъм:  Либералите са политически аватари на глобалните корпорации

30.03.2021

Д-р Петър Марков

1130


Либералите са политическите лобисти на глобалните корпорации и спекулативен капитал (в българската действителност го наричаме просто мафиотски и криминален) Либералните политици създават закони и подчиняват живота ни единствено на глобалните финансови интереси. С ново законодателство, те разграждат държавата, отслабват всички защитни механизми на обществото и под фалшивия предлог за борба срещу климата, с размах закриват работните места в цяла Европа и лишават държавите на Стария континент от възможността да използва собствените си ресурсите. Това е осъзната политика срещу икономическата независимост на ЕС и подчиняване на всичките му граждани на интереса а глобалните корпорации. 
Износът на производствата и работните места от Европа в бедните азиатски и африкански държави, с нищо не влияе нито на климата, нито повишава чистотата на природата в глобален мащаб. Т.нар. „Зелена сделка“ е огромна зелена лъжа, която заменя червената лъжа на старите комунисти. Нещо повече, същите тези фирми, които тук използват либералните екстремисти да налагат на нашите общества все по-радикални и тоталитарни фалшиви морални норми, в Азия и Африка безогледно експлоатират детски и женски труд и налагат 24 часов работен срещу паничка ориз. Производствата им там  бълват сажди и замърсители, многократно надвишаващи всички норми, поставени в Европа и Америка и се отразяват много по-чувствително на глобалното замърсяване, отколкото в строго регулираните богати общества допускат допуснали. 
В интерес на глобалните корпоративни финанси е богатите общества на САЩ и Европа да бъдат „икономически закрити“. Първо, за да не създават скъпо платени работни места и второ да спрат да упражняват натиск върху качеството на предлаганите стоки чрез високата покупателна способност и завишените критерии на гражданите си. На новите, много по-бедни пазари, фирмите могат да произвеждат многократно по-евтино и да продават многократно по-некачествени стоки . Мечтата на всеки спекулант. 
Проблемът обаче не е точно във фирмите. Проблемът е, че огромна част от политическата прослойка в САЩ и в Европа се е превърнала в политически аватар на тези финансови интереси.
За съжаление и в ЕС и в България сме свидетели, как под финансовия натиск на тези огромни финансови интереси, голяма част от десницата се трансформира в „центристки формации“, предаде интересите на работещия човек и под егидата на марксистите тръгна да ни прави всички бедни, равни и послушни. 
 

Свързани статии