Актуално

На фокус

Петков за Нинова: Каза, че ще гласува и с дявола за още 15 депутати. Тя: Аматьори

Петков за Нинова: Каза, че ще гласува и с дявола за още 15 депутати. Тя: Аматьори

24.11.2022

Втори фронт

240


Намек, че Корнелия Нинова е казала, че ще гласува "и с ДПС, и с ГЕРБ, и с дявола", за да получи още 15 депутата, направи бившият премиер Кирил Петков.

Много добре знаете, че когато водихме разговор за хартиената бюлетина, имаше хора от вашата партия, които казваха, че хартиената бюлетина е лоша. В миналия парламент знаехме, че хартиената бюлетина не може да мине заради съвестни хора във вашата партия. Но вие ги заглушавате. Имахте шанс да направите БСП една модерна лява партия, направихте стъпки в тази посока. Но г-жо Нинова, ако ще си правим цитати, много добре знаете, че в тази сграда някой каза: "Ще гласувам с ГЕРБ, с ДПС е дори с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата", припомни Петков по време на дебата за промените в Изборния кодекс.


Освен с процедури, и с лъжи политика не се прави. Никой и никога тук не е чувал думите "Ще гласувам и с дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутата". Но очевидно БСП представлява интерес на партии, кръгове икономически, олигархични. Хората преценяват дали хората от БСП не са най-свободните и демократичните и ходят по всички медии и си казват мнението. Да ви питам тук двамата на първия ред - когато единия гласува за оръжие, а другия против, това не е проблем във вашата група? Да питам ДСБ, когато ви напускат партията и се разпадате, това не е проблем. Погледнете си вашите партии. Като председател от 6 години съм свикнала да се опитват да ми разбият партията и парламентарната група. И тук има едни от дясно, и да не казвам къде другаде. Недейте да се опитвате и вие, аматьори сте в тази посока.

Взе да става весело, иронизира Мустафа Карадайъ. Според него Атанас Атанасов правел внушения, било разбираемо. И извади друг протокол от ЦИК, след което започна да чете гласове. "В разпределението на гласовете ДБ: с думи - седем, с цифри - седем. Електронния вот - 77", обобщи той.

Г-жа Нинова каза, че сме аматьори в разцеплението на групата на БСП. Изобщо не ни интересува групата на БСП. Това, което ние виждаме, е че в БСП във всеки момент, в който някой гласува различно, вие му вземате главата, каза Асен Василев.

От залата се чу скандиране на името на Явор Божанков.

Понеже всички питате къде е Божанков, г-н Василев вие сте внесли в следващата точка промяна в три комисии. Защото ви се засича графика? Сега все по-често ще ви се засича като видите гласуването на Изборния Кодекс. Проблемите не са в групата на БСП, вижда дали вашата група подкрепя всичко, което подкрепяте, отговори Георги Свиленски от БСП.

   Източник: 24 часа

Свързани статии