Актуално

На фокус

Петков се яви непоканен в бТВ: бил най-добрият в ПП за дебат, ГЕРБ напуснаха

Петков се яви непоканен в бТВ: бил най-добрият в ПП за дебат, ГЕРБ напуснаха

28.09.2022

Втори Фронт

3729


Кирил Петков наруши правилата и се появи непоканен на дебата в бТВ вместо Венко Сабрутев. Мария Цънцарова обвини "Продължаваме промяната", че не спазват уговорката. Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото след като предупредиха, че в тази държава трябва да се спазват правилата.

Кирил Петков се появил в бТВ 15 минути преди дебата и поставил в неудобно положение телевизията, защото участниците били уговорени предварително и темите също, и партиите изпратили подходящите специалисти по темите.

Томислав Дончев, който бил на 15 минути път от телевизията също се появил, обясни самият той, защото сметнал, че дебатът е отворен и може да дойдат всякакни участници, щом се е появил Петков. Но след това заедно с колежката си Деница Сачева напуснаха студиото.

В началото водещата Мария Цънцарова обясни, че в последните дни са били в комуникация с партиите за участието на техните представители в дебата. Сега обаче сме изправени пред безпрецедентна ситуация, защото в последният момент един от участниците - Венко Сабрутев от ПП, не се яви за началото на дебата. Без предупреждение, обяви тя. Пред студиото на бТВ се оказа бившият премиер Кирил Петков, допълни тя.

Защо, г-н Петков? Къде е Венко Сабрутев, попита Цънцарова.

Казусите са толкова важни пред България в този момент, че когато Венко не можа да дойде, аз реших - няма по-добър човек от ПП в момента да адресира българските избиратели, освен мен, отвърна Петков. И това, което в момента се вижда от дясната ми страна е, че ГЕРБ през цялото време се страхуваше да направи дебат с г-н Борисов и между нас, можеше да избере или мен, или Асен Василев, но този страх не можаха да го излъчат и в момента виждаме двама кандидати на ГЕРБ, допълни той.

Вие нищо не сте видели още, отвърна му Томислав Дончев.

Г-н Петков, ние държим на правилата и смятаме, че е важно политиците да подхождат по същия начин, контрира го пък водещата. И критикува съпредседателя на ПП, че не е предупредил телевизията за това, което се случва в момента.

Дължим на българския народ да има абсолютното знание кой ще води политиката на България след 2 октомври, отвърна Петков.

Източник: бТВ, 24 часа

Свързани статии