Актуално

На фокус

Петко Димитров: Район „Витоша“ поощрява създаването на незаконни сметища

Петко Димитров: Район „Витоша“ поощрява създаването на незаконни сметища

25.04.2021

Втори Фронт

630


Частни терени в кв. Симеоново са превърнати в незаконно сметище. През последните дни тежкотоварна техника изхвърля в частните имоти на ул. „Павел Матев“ едрогабаритни отпадъци – премахнати бетонови траверси от трасето на трамвай №5, което е в ремонт. Камионите са на фирма - подизпълнител на Столична община. За това потърпевшите граждани са сигнализирали общинския съветник от БСП Петко Димитров.

"Задължение на общинската администрация е да упражнява контрол и са съблюдава да не се създават незаконни сметища. А там където вече са факт - те да бъдат премахнати. Конкретният случай е фрапиращ с това, че нарушителят е бил насочен към конкретното място от районната администрация във „Витоша“, каза Димитров.

По думите му е необяснимо защо общинската структура е посочила терен, който не е предназначен за складиране на строителни отпадъци. И по този начин е създала предпоставки за превръщането на частните имоти в незаконно сметище.

„Проблемът има два аспекта – екологичен и нарушаване на неприкосновеността на частната собственост. И в двата Столична община има задължения, които в този случай не се изпълняват – опазването на околната среда и защита на интересите на собствениците на имоти, които са данъкоплатци в столицата“, категоричен е общинският съветник.

Петко Димитров е запознал Столичния инспекторат със случая и очаква в спешен порядък да се вземат мерки за преустановяването на изхвърлянето и премахването на строителните отпадъци от частните терени, които се намират в подножието на Витоша.

Източник: Glasove.com

Свързани статии