Актуално

На фокус

Песков: Бойните действия ще спрат, ако Киев нареди на националистите да сложат оръжие

Песков: Бойните действия ще спрат, ако Киев нареди на националистите да сложат оръжие

28.06.2022

Втори фронт

606


Военните действия в Украйна могат да приключат "до края на деня", ако Киев нареди на националистите да сложат оръжие. Това заяви пред репортери говорителят на руския президент, Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

„Украинската страна може да спре всичко до края на деня, нужна е заповед националистическите части да сложат оръжие, заповед украинските военни да сложат оръжие и трябва да бъдат изпълнени условията на Руската федерация. И всичко може да приключи преди края на деня“, коментира говорителят на Кремъл на въпрос на ТАСС за изявлението на президента на Украйна Владимир Зеленски, че би искал да спре военните действия преди настъпването на студеното време. "Останалото са размишления на украинския държавен глава“, добави Песков.

„Ръководим се от изявленията на нашия президент, че специалната военна операция върви по план и постига целите си“, каза говорителят на Путин. В същото време Песков отговори отрицателно на въпроса дали руската страна има приблизителен срок за приключване на специалната военна операция в Украйна. „Не“, каза Песков, посочва ТАСС.

  Източник: ГЛАСОВЕ

Свързани статии