Актуално

На фокус

Пеевски „изникна“ зад нови скандални разкрития за Правителствена болница

 Пеевски „изникна“ зад нови скандални разкрития за Правителствена болница

01.07.2021

Втори фронт

2632


На бял свят излизат нови скандални разкрития за начина, по който е била управлявана и е функционирала болница „Лозенец“, известна още като Правителствена. Изобщо не е изненада, че от тях надникна фигурата на Делян Пеевски.
Наскоро обществото беше буквално поразено от новината, дошла от служебното правителство, че там са извършвани незаконни трансплантации. Оказва се, че в продължение на пет години една и съща фирма е спечелила половината от обществените поръчки за доставка на консумативи и извършване на други медицински дейности в Правителствена болница. Става дума за „Медилон“ ЕООД с управител Даниела Желязкова.

Възмутени от това, медици споделиха пред Фрог, че в случая вероятно става дума за концентрация на поръчките, съотвенто и парите от поръчки, в едни и същи ръце. По коридорите на болницата неофициално се коментира, че въпросната дама е била в много близки отношения с бившия шеф на лечебното заведение проф. д-р Любомир Спасов. Подозира се, че именно на тази основа са се крепяли и доверителните отношения между двамата.

Справка показва, че сумата, която е взело въпросното дружество за петгодишния период, възлизат на над 32 млн. лв. До този момент от болницата не могат да кажат официално дали процедурите, на които би трябвало да се е явявала фирмата, са минавали по правилата. В момента в лечебното заведение тече пълна проверка на сключените договор и чак след време ще стане ясен отговора на въпроса ни. Тази проверка ще засегне и наетата за охрана на лечебното заведение ВИП- секюрити. От МВР съобщиха за Фрог, че тази фирма се свързва с бившия депутат и преследван по закона „Магнитски“ Делян Пеевски.

Проверяващите ще ровят при какви условия е сключен този договор и дали той изобщо е изгоден. Работещи от болница „Лозенец“ ни алармираха за друг парадокс. Оказва се, че не малка част от сградата е заключена и до нея все още никой няма достъп. Има подозрения, че бившият шеф Любомир Спасов си е направил лични покои на етажа, където се намира кардиохирургията, за сметка на бюджета. Съобщава се, че мястото се обитавало единствено от Спасов, където той живеел, отмарял и посрещал свои гости.

Твърди се, че фамозният апартамент, който е с големина на половин отделения, е бил изграден от същата тази фирма „Медилон“. Настоящият директор доц. Радосвет Горнев е забранил да се припарва до въпросните изолирани места, докато специално назначена комисия не ги отвори и опише детайлно в протокол. Медици с десетки години работа там признаха пред екипа ни, че кракът им никога не е стъпвал там. За изпълнение на началническата заповед отговорност носят именно ВИП-секюрити, обясниха от болница „Лозенец“.

Според тях, обаче Спасов можел да бъде засечен да влиза там по късни доби, обичайно в късните часове на денонощието. Източниците ни смятат, че гардове си затварят очите, като нарушават указанията на сегашната управа.

Каква е ролята на стъклените пирамиди до Спешна помощ и кой е влизал в барокамерата, с цел да се подмладява, четете утре във Фрог нюз.

   Източник: frognews

Свързани статии