Актуално

На фокус

Пак му намериха цаката да не гласуваме машинно

Пак му намериха цаката да не гласуваме машинно

04.04.2021

Втори Фронт

5890


Съпротивата срещу електронното дистанционно и машинното гласуване е голяма. Толкова голяма, че първото все още ни изглежда научна фантастика, а второто тръгна след въртележки в закона, няколко дела срещу ЦИК и не един и двама глашатаи на властта, активизирани в телевизионни студиа и медии да обясняват, че това е новата измама.

След като от ЦИК не успяха съвсем да саботират машинното гласуване този път и няколко хиляди машини бяха поставени по училищата, все пак се намери начин тези машини да не се използват. Вероятно заради пандемичните условия, в които се провеждат тези парламентарни избори интересът в София още в 7,00 ч. сутринта бе голям. В двора на 30-о СОУ в София започна да се оформя върволица от хора. Вътре обаче на желаещите да гласуват машинно отговаряха: "Ами, извинявайте, няма кой да включи машината". Толкова. Просто и гениално.

Кой трябва да включи машината? От фирмата изпълнител трябвало. Ама човекът го нямало. 11 983 стационарни секции в страната, в 9389 би трябвало да има машини. Колко техници са нужни да обиколят секциите и да включат машините, щом само те имат вълшебния ключ... Телефонът за "действия и бездействия" на ЦИК е безмълвен.

   Източник: fakti.bg

Свързани статии