Актуално

На фокус

Оттеглилият се кандидат за премиер: Следват избори до дупка и отново патова ситуация

Оттеглилият се кандидат за премиер: Следват избори до дупка и отново патова ситуация

11.08.2021

Втори фронт

2407


Номинираният за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов обяви, че решението за отказа на ИТН да внесе предложението си за правителство в парламента е дошло съвсем естествено след случилото се. И прогнозира избори до дупка и патова ситуация.

"Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на ИТН - този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас", каза той пред БНТ.

"Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята на тази сграда (парламента) да направим единение, точно когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни", допълни Пламен Николов.

За ултиматума на БСП да бъде оттеглен предложеният за силов вицепремиер и министър на МВР Петър Илиев в замяна на подкрепа Николов обяви следното:

"Ние сме отбор, аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове. Не съм компетентен в тази сфера. Ако цената на този компромис е била личността на г-н Петър Илиев да не присъства в това правителство, мисля, че това ще бъде подвеждащ аргумент, защото едва ли това е основната причина. Следват избори до дупка и отново патова ситуация", посочи Пламен Николов.

По думите му от "Има такъв народ" са направили всички експертни срещи, които са зависели от тях. Направено е дори невъзможното и са били постигната компромиси по определени политики, за които ИТН са мислили, че са сериозно препятствие. Николов се оплака от очерняща кампания от страна на някои медии и че е направил всичко по силите си, за да се изпълни мандатът.

"Изпадна се в доста нездраво любопитство по отношение на моята скромна личност - на семейството ми, на децата ми, което не беше нужно. Разбирам, че живеем в балкански условия, но все пак нали се стремим да бъдем европейци", каза още Пламен Николов.

   Източник: offnews

Свързани статии