Актуално

На фокус

Отслабнал, но много щастлив, така изглежда Сашко днес

Отслабнал, но много щастлив, така изглежда Сашко днес

26.11.2022

Втори фронт

711


Щастлив и с широка усмивка - така изглежда Александър, който беше в неизвестност цели 8 дни.

Момчето е под грижите на лекарите в "Пирогов", а баща му Александър Цветанов е неотлъчно до него. Специално пред bTV той изрази и благодарността си към всички, включили се в случая. В издирването му участваха полицаи, водолази, алпинисти, следови кучета и хиляди доброволци.  

Той изрази специални благодарности на мъжете, открили сина му - вижте във видеото. Преди време Александър Цветанов сподели, че те са му върнали вярата в доброто, в човечността и в съпричастността.

Сашко вече става от леглото. Запознал се е и с децата, които са били в коридора на болничното отделение. Освен това вече дори се усмихва - вижте във видеото.

След откриването му Сашко беше настанен в "Пирогов" за  постоянно наблюдение. На въпроса дали е споделил нещо за случилото му се, бащата отговори така:

"Той не може да ми разкаже. Може да направи едно изречение, но не може да разкаже в детайли нещо. Дори, когато беше добре, той не можеше да разказва."

Припомняме, че детето е с тежка форма на аутизъм. Засега все още е в реанимация. Припомняме, че 12-годишният Александър изчезна на 11.11 в Перник, като последно е бил забелязан в района на Профилакториума.

Какво каза бащата специално за Милко и Веско, които откриха малкия Сашко - вижте във видеото.

   Източник: plovdiv24

Свързани статии