Актуално

На фокус

Отровното трио и Мая Манолова отиват заедно на избори

Отровното трио и Мая Манолова отиват заедно на избори

16.12.2020

Offnews

972


Организаторите на антиправителствените протести от Отровно трио и гражданската платформа "Изправи се.БГ" на Мая Манолова ще подпишат споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори, съобщават от триото.

Арман Бабикян, адвокат Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков организираха голяма част от демонстрациите с искане за оставка на премиера Бойко Борисов, на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

От триото увериха, че основна цел остава продължаването на протестите и сваляне на кабинета "Борисов 3" и се търси вариант за обединение на всички сили, които имат същото искане.

"Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия", обясняват "отровните". От съобщението обаче не става ясно кои политически формации имат предвид.

В края на октомври триото, формацията на Мая Манолова и партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” се договориха за “съблюдаване честността на изборите”. На среща с техни представители се договориха да създадат обща мрежа от доброволци - наблюдатели на изборния процес, които да следят “да не бъде откраднат” парламентарният вот, който трябва да се проведе в края на март 2021 г.

Според триото “нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение”. "Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение", казват още от триото.

Източник: offnews

Свързани статии