Актуално

На фокус

Отново са задържали Джокович в Австралия

Отново са задържали Джокович в Австралия

10.01.2022

Втори фронт

13694


Новак Джокович е бил арестуван отново, малко след като спечели съдебното дело за анулираната му виза. Бащата на световният номер едно Сърджан Джокович е съобщил за случващото се в Австралия.

В понеделник сутринта изглеждаше, че битката на сърбина за участие на Australian Open е спечелена, но по всичко личи, че местните власти не желаят да допуснат това.

Бащата на Новак Джокович е обявил пред сръбски журналисти, че австралийската гранична служба отново е задържала сърбина в Мелбърн. Това се е случило в офиса на адвокатите му.

По-рано Светлана Ковачевич от сръбското търговско представителство в Австралия също информира за опит за повторно задържане на тенисиста.

Братът на Ноле беше поредният човек от обкръжението на състезателя, който сподели пред сръбски издания, че е направен опит отново да бъде арестуван.

„Можем само да разпространяваме информацията, която имаме. Искат отново да го задържат и хвърлят в затвора. Сега Новак е с адвокатите в стаята, където са били на заседанието. Обмислят следващите си стъпки”, обяви братът Джордже Джокович.

Адвокатите му се още опитват да намерят решение след новото развитие по казуса.

Въпреки че съдът се произнесе в полза на сърбина, адвокатът, представляващ интересите на местното правителство Крис Тран обяви, че министърът на имиграцията на Австралия може да вземе решение за повторната отмяна на визата.

    Източник: БНТ

Свързани статии