Актуално

На фокус

Откриха 40 кг хероин, скрит в машини за дезинфекция

Откриха 40 кг хероин, скрит в машини за дезинфекция

22.10.2021

Втори фронт

447


Под ръководството на Окръжна прокуратура–Видин е започнато разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество.
 
На 19 октомври на трасе "Изходящи автомобили и автобуси" на ГКПП "Дунав мост Видин – Калафат" е пристигнал товарен автомобил с българска регистрация, съобщи Bulgaria ON AIR. Водачът на МПС казал, че превозва групажна стока, а крайната му дестинация е Холандия.
 
Митническите служители извършили щателна проверка на превозното следство. Установени били 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Полеви наркотест реагирал на хероин, съобщиха от Агенция "Митници".
 
Наркотичното вещество било разпределено в 79 пакета с общо количество 40,7 кг. 
 
Водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът му е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража".

   Източник: dnes.bg

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания