Актуално

На фокус

Откриха 20-годишния Мартин от Пловдив - в София!

Откриха 20-годишния Мартин от Пловдив - в София!

29.01.2023

Втори Фронт

1481


Откриха 20-годишния Мартин Иванов от Пловдив, който беше в неизвестност от сряда. Студентът беше намерен, след като майка му е получила сигнал от хора, които са го забелязали на Централна гара в София.

Мартин изчезна на 25 януари, след като се качил във влака от Пловдив за Стара Загора. Два пъти изпратил на майка си снимки, като последната е от вчера.

Според информацията, която майката е получила, Мартин е във видимо добро състояние и в момента се намира във Второ районно управление, но тепърва очаква повече информация. Мартин е открит след сигнал, който е получен от майка му, че следобед е забелязан на жп гарата в София, след като се подписал в подписка. Жената, подала сигнала, изпратила и негови снимки. Сверени били данните в подписката, като те и почеркът напълно съвпадали с тези на Мартин.

"Научихме я от кръстника му, защото той е бил открит всъщност от полицаите от Второ районно, долкото разбрах аз. А кръстникът му, също бяха там, за да могат да се оглеждат за него. В момента е с него. Отиваме да си го приберем. Казаха, че засега е добре", коментира София Георгиева - майка на Мартин.

До щастливата развръзка се стигна благодарение на бдителността на хората, които през цялото време не спираха да подават сигнали за евентуалното му местонахождение. Тази сутрин родителите му бяха в София и провериха сигнал от служител в книжарница в мол и бяха прегледани камери. За последно Мартин е говорил с майка си около 22 часа в сряда, като ѝ съобщил, че пристигнал в Стара Загора и влиза в студентското общежитие. Според записите от видеокамерите там обаче той не е влизал.

Как и кога е стигнал в София, предстои да се изясни. Докато беше в неизвестност Мартин изпрати две снимки на майка си след настоятелните ѝ молби да каже дали е добре. Последната е от вчера и е направена от прозорец на влак или автобус, без никакъв текст. Случаят ангажира полицията в няколко града и доброволци в Стара Загора и София, след като беше обявен за общодържавно издирване.

Предстои да разберем какво е обяснил за изчезването си.

Източник: БНТ

Свързани статии