Актуално

На фокус

Отиде си закрилницата на децата д-р Адил Кадъм

 Отиде си  закрилницата на децата д-р Адил Кадъм

15.02.2021

onovini.eu

1426


Отиде си една от най-известните и обичани педиатри у нас – д-р Адил Кадъм. Това съобщиха от Българската педиатрична асоциация.

Причината за кончината на д-р Кадъм не се съобщава.

С огромно прискърбие ви съобщаваме, че след кратко боледуване почина д-р Адил Кадъм. Д-р Кадъм бе педиатър и специалист по клинична генетика, непримирим радетел за изграждането на Национална детска болница и за подобряване на детското здравеопазване, човек, отдаден на професията си и на грижите за здравето на децата. Почивайте в мир, д-р Кадъм“, написаха от асоциацията.

Д-р Кадъм до последния си дъх защитаваше правото на децата да не бъдат жертвани в тази пандемия. Изгубихме безценен Човек. Изгубихме изключителен лекар. Децата на България изгубиха един от своите истински герои. Почивай в мир, скъпа Адил! Вярваме, че където и да си днес, ти продължаваш да бдиш над децата!“, отбелязаха още от сдружението.
Д-р Адил Кадъм завършва медицина през 2004 г. в Медицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора. През 2013 г. придобива специалност по детски болести в Медицински университет – София, а през 2019 г. – специалност по детска ендокринология и болести на обмяната.

В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение. От 2009 г. до 2021 г. д-р Кадъм работи в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, а от 2015 г. – и в медицински център Малчовците.

Научните интереси на д-р Кадъм са в областите обща педиатрия, вродени метаболитни заболявания, дисморфология, генетична консултация и др.

Свързани статии