Актуално

На фокус

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Шефът на "Автомагистрали" ЕАД е излязъл в отпуск

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Шефът на

01.06.2021

Втори фронт

6593


Регионалният министър Виолета Комитова се е срещала с бившия изпълнителен директор на АПИ Георги Терзийски. Там те са обсъдили авансовите плащания, като Терзийски и е отговорил, че чрез тях се пестят пари. Това коментира министър Комитова на брифинг пред медиите.

"Натъкнахме се на следния парадокс. 182 млн. лева се дадени на 25 фирми от "Автомагистрали" ЕАД, а дейностите, които тетрябва да изпълнят са останали в далечното бъдеще. Това е по групата обекти, наречени свлачища и срутища и укрепване на пътни платна", каза още регионалният министър Виолета Комитова на брифинг.

Комисия, свикана от Комитова, е съставила проверката и е работила само по документи, които "Автомагистрали" е предоставила. "Всички сте наясно на колко много места ние трябва да работим върху свлачища и срутища и укрепване на пътни платна. Извикахме на среща всички фирми, които са получили пари от дружеството, но нито една не се яви и нямам впечатления", обясни още тя.

На въпрос дали и директорът на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев ще бъде уволнен, Комитова каза, че това ще се реши след среща с него, а в момента Беличев е в отпуск.

   Източник: eurocom

Свързани статии