Актуално

На фокус

„От куртоазия“: Заев обясни защо заприпка при Борисов веднага след като кацна у нас

„От куртоазия“: Заев обясни защо заприпка при Борисов веднага след като кацна у нас

17.06.2021

Втори фронт

1224


От куртоазия била срещата на македонския премиер Зоран Заев, който още с кацането в България заприпка при дружката си Бойко Борисов.

По-рано днес експремиерът се направи на пророк и обясни на Заев как нищо нямало да излезе от срещата с настоящия министър-председател Стефан Янев.

„Наше задължение беше да ги информираме, но е важно това, което ще кажа най-накрая, след срещите сизпълнителната власт на страната ви. Защото Република България има правителство и министър-председател. Това са институциите, които ще носят отговорност. Срещите ми по-рано бяха от куртоазия към политическите лидери и приятелски отношения“, обясни македонският лидер на съвместната пресконференция с българския си колега Стефан Янев.

„Днес се срещнахме с лидерите на политически партии. Разговаряхме с две от четирите най-големи политически сили според резултатите от последните избори. Другите две културно ни отговориха, че са в предизборна кампания в Русе или в други градове. Видяхме с председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и с председателят на БСП Корнелия Нинова“, побърза да се застрахова Заев.

   Източниик: frognews

Свързани статии