Актуално

На фокус

От години властта го е натикала този пръст в лицата на всички ни

От години властта го е  натикала този пръст в лицата на всички ни

27.01.2021

Валентина Каменарска, фейсбук

586


Това, че Валери Симеонов бил показал среден пръст на гражданите не е никаква новина.От години властта го е  натикала този пръст в лицата на всички ни.Изминалата година ни го показваше многократно и реално, както от телевизионния екран, така и от автомобили, прозорци на обществени сгради ..и дори от уюта на дома ни го набиваха с 200.
Извинете, употребата на минало свършено време е грешка.
Толкова обиди и унижения не знам дали си позволяват управниците и на държавите, в тъй наречения трети свят.
Не е странно, че арогантността и наглостта вече има своите космически измерения.Не е изумителна вселенската простотия и глупост на някакви пробити алкохолизирани расистки  боклуци.
Изумително е търпението ни.Изумително е какъв Стокхолмски синдром ни тресе.Изумително, че на това достигнато дъно, съизмеримо само с Марианската падина, все още има хора, които ми нищят как няма алтернатива.
Алтернативната е тези да се махат.И всеки следващ, веднага, на секундата, след като си позволи подобно отношение към нас.
Това е алтернативната.Когато гражданския контрол и изисквания към властта са на висота, тогава няма значение името на следващия. Властта се възпитава да е полезна и да служи.Възпитава се от гражданите чрез санкции.
Защото:" Ако хората са винаги кротки и се покоряват на жестоките и несправедливите, то лошите винаги ще вършат каквото си искат; няма да се боят от нищо и няма никога да се променят, а ще стават все по-лоши и по-лоши"

Свързани статии